Homilies d'Organyà
L'Origen de la llengua catalana
“Homilíes d’Organyà, l’orígen de la llengua catalana” és un documental realitzat per 3ccd
Varem creure que era possible “treure-li suc” a un fet que a priori semblava que donava poc de sí. Qui més qui menys sap que les Homilíes que es van trobar a Organyà són un text de finals del segle XII o principis del XIII que conté les primeres paraules en català. En aquest documental tractem els diferents aspectes que envolten aquest fet històric i poc conegut pel públic que no és erudit, més enllà que les Homilies són el primer document redactat íntegrament en català.

Vàrem comptar amb la col-laboració d’experts de la talla d’Armand Puig, Carme Batlle, Marcel Fité i Joan Santanach que tracten cadascun dels temes en els que vàrem dividir el documental, sempre al voltant de les Homilíes.

També han col-laborat amb nosaltres la Biblioteca de Catalunya, la Diòcesi de Tortosa i l’Ajuntament d’Organyà, que ens vàren cedir les seves instal-lacions, així com l’editorial Barcino, que ens va posar en contacte amb Armand Puig i que també va col-laborar en la realització del video a través d’un dels seus directius, en Joan Santanach.

   

Introducció 
01. L'origen de la llengua catalana
(3:00)
02. Transmissió de la cultura
(9:21)
03. La societat feudal
(8:04)
04. L'origen d'Andorra
(2:51)
05. Primera fotografía de la llengua
(10:29)
06. On són i com es conserven
(3:45)

 

  Servicios:     / Productora de video  / Talleres y cursos / News 3ccd / Referencias